Ce este fibromialgia?
top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Ce este fibromialgia?

Actualizată în: 28 feb. 2019



Ce este fibromialgia?

Fibromialgia este o afectiune cronica ce nu pune viata nimanui in pericol, inca cu o durere raspandita larg ca prim simptom. Mulți oameni descriu fibromialgia ca senzație de gripă persistentă.

Durerea musculară, de-a lungul întregului corp, de multe ori cu sensibilitate în anumite puncte, este simptomul principal al fibromialgiei. Acesta poate varia de la un disconfort ușor până la o durere suficient de severă pentru limitarea activitatilor și sarcinilor de zi cu zi. Durerea apare frecvent la nivelul gâtului, spatelui, umărului, pieptului, coastei, spatelui inferior și coapsei și poate simți o senzație de arsură, sau vibrație, înjunghiere sau durere și se poate dezvolta treptat. Poate fi resimțită, uneori, mai rău atunci când o persoană încearcă să se relaxeze și exercita o anumita activitate.

Un aspect asociat si important al fibromialgiei este prezența "punctelor delicate", a mușchilor și a tendoanelor care sunt dureroase atunci când sunt presate. De obicei, punctele de licitație sunt situate în gât, spate, genunchi, umăr, cot și șold.

Persoanele cu fibromialgie se simt, de asemenea, moderat până la foarte obosit și au probleme de somn, inclusiv insomnie. Persoanele cu fibromialgie pot prezenta, de asemenea, alte probleme, cum ar fi dureri de cap, probleme de memorie sau de concentrare și sindromul intestinului iritabil.

Fibromialgia, de asemenea, pare să se desfășoare în familii, astfel încât o genă poate fi cel puțin parțial responsabilă pentru această afecțiune. Majoritatea persoanelor cu fibromialgie încep să observe simptomele cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani, dar copiii și adulții mai în vârstă pot dezvolta, de asemenea, această afecțiune.


 
366 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page