Ce cauzeaza fibromialgia
top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Ce cauzeaza fibromialgia

Actualizată în: 28 feb. 2019


tuncay ozturk fibromialgie cauze

Medicii nu sunt siguri de ce unii oameni suferă de fibromialgie. Multe lucruri ar putea cauza semnalele de durere ale corpului să se înrăutățească. În plus, diferiți oameni raportează lucruri diferite care păreau să le provoace starea. Puteți avea chiar mai multe cauze. Acestea pot include:


• Genele. Fibromialgia pare să se desfășoare în familii. Părinții dvs. pot transmite gene care vă fac mai sensibili la durere. Alte gene vă pot face, de asemenea, mai multe șanse să vă simțiți anxios sau deprimat, ceea ce face durerea mai rău.


• Alte boli. O boală dureroasă cum ar fi artrita sau o infecție vă ridică șansele de a obține fibromialgie.

• Abuzuri emoționale sau fizice. Copiii care sunt abuzați au mai multe șanse de a avea această afecțiune atunci când cresc. Acest lucru se poate întâmpla deoarece abuzul schimbă modul în care creierul se ocupă de durere și stres.


• Tulburarea de stres posttraumatic (PTSD). Unii oameni au această problemă de sănătate mintală după un eveniment teribil, cum ar fi războiul, un accident de mașină sau violul. Aceste evenimente sunt, de asemenea, legate de fibromialgie la unii oameni.


• gen. Condiția este mult mai frecventă la femei decât la bărbați. Medicii cred că acest lucru ar putea fi legat de diferențele în modul în care bărbații și femeile simt și reacționează la durere, precum și modul în care societatea se așteaptă ca ei să răspundă la durere.


• Anxietate și depresie. Aceste tulburări de dispoziție și alte tulburări de dispoziție par a fi legate de fibromialgie, deși nu există dovezi că acestea provoacă de fapt afecțiunea.


• Nu se mișcă suficient. Condiția este mult mai frecventă la persoanele care nu sunt active fizic. Exercitarea este unul dintre cele mai bune tratamente pentru fibromialgia pe care o aveți deja. Aceasta poate ajuta la reducerea volumului durerii.



505 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page