Cum este diagnosticată fibromialgia?
top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Cum este diagnosticată fibromialgia?

Actualizată în: 28 feb. 2019



Fibromialgia nu poate fi confirmată sau exclusă cu ușurință printr-un simplu test de laborator. Medicul dvs. nu o poate detecta în sângele dvs. sau vedea pe o radiografie. În schimb, fibromialgia pare să fie legată de schimbări în modul în care semnalul creierului și măduvei spinării percep durerea.

Deoarece nu există nici un test pentru fibromialgie, medicul dumneavoastră trebuie să se bazeze exclusiv pe grupul dumneavoastră de simptome pentru a face un diagnostic.

Unul dintre criterii este o durere larg răspândită în tot corpul, timp de cel puțin trei luni. "Răspândită" este definită ca o durere pe ambele părți ale corpului, precum și deasupra și sub talia dumneavoastră.

Fibromialgia este, de asemenea, adesea caracterizată de dureri suplimentare când o presiune fermă este aplicată anumitor zone ale corpului, numite puncte de contracție.

Cu toate acestea, simptomele fibromialgiei pot să vină și să treacă, astfel încât o persoană ar putea avea 11 puncte de contracție într- o zi, dar numai opt puncte de contracție în altă zi.



336 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page