Tuncay Ozturk | Bucuresti | Despre Mine

Despre mine

         Vreau să vă spun o scurtă poveste despre mine, pentru a vă face să înțelegeti cine sunt.

 

M-am născut în Samsun, Turcia, la data de 16 mai 1986, într-o zi de vineri. Numele Tuncay, nume de proveniență turceacă, semnifică "Bronz (Tunc) - culoarea lunii(ay)". Ulterior nașterii mele, familia mea s-a mutat în Didim, pe costa de vest a Turciei. Marea mi-a insuflat nemărginirea ei, învățându-mă să visez profund, să descopăr lucrurile în esență, să le înțeleg dincolo de aparențe și de explicațiile ușor plauzibile. Aici am locuit până la vârsta de 18 ani și în același loc am terminat cursurile școlii primare. În liceu, am ales să studiez la clasa de științe, terminând cu cele mai bune note din școală.

Fiind adeptul stabilității, crezul meu a fost că dacă vreau să produc un impact în viitor, trebuie să iubesc acea carieră, întrucât voi profesa toată viața meseria aleasă. Așadar, mi-am spus că nu ar fi eficient să adopt o meserie pentru care nu dezvoltam o pasiune. Când eram în liceu, am mers la diferite cursuri pentru a înțelege cât mai mult posibil, ținând cont că dețineam o sete de cunoaștere pe care o puteam împlini doar prin deslușirea mai multor orizonturi.

În urma unei căutări interioare, am decis că fizioterapia și kinetoterapia mi se potrivesc cel mai bine. Implicând atât un stil de viață activ, dar și plin de sensibilitate, am presupus că este mediul propice pentru a realiza ceea ce îmi bucură sufletul cel mai mult: să îi ajut pe cei aflați în impas. Bucuria însănătoșirii din ochii lor îmi hrănește sufletul. A lucra în domeniul medical presupune o doză semnificativă de altruism și nevoia de îmbunătățire constantă.  Simt întotdeauna că sunt într-o continuă competiție cu mine însumi, iar medicina a părut contextul perfect o astfel de dezvoltare.

       Dintotdeauna am fost îndrăgostit de Istanbul, și nu întâmplător am ales acest oraș ca destinație de studiu, fiind admis cu cele mai bune note. Universitatea de Medicină din Istanbul este cotată drept cea mai bună facultate în domeniu din Turcia. Cu toate acestea, șansa de a compara medicina din țara mea cu școala medicală din Europa, a fost un pas extrem important al evoluției mele. După cei 4 ani petrecuți în Istanbul, am studiat în Olanda, având oportunitatea să compar sistemele educaționale, dobândind astfel un incredibil avantaj profesional. La întoarcerea în Turcia, am predat studenților de la Universitate, folosindu-mă de cunoștintele combinate de kinetoterapie, fizioterapie și osteopatie.  

 Un următor pas în educația mea, a fost urmarea unui program de Master la Universitatea Bilim, în încercarea mea de a găsi o modalitate de analiză a problemelor medicale în profunzime, timp de 2 ani. Nu sunt un fan al protocoalelor clasice, încercând să înțeleg întregul mecanism care determină problema pacientului, nu doar simptomele resimțite local. O multime de astfel de întrebări m-au determinat să caut noi metode de educație pentru a găsi răspunsurile potrivite.  Am studiat, astfel, osteopatia, timp de 5 ani, la IFAO (Institut Für Angewandte Osteopathie), în Germania.

TUNCAY OZTURK

Istoricul dezvoltării profesionale mă recomandă ca fiind o persoană extrem de altruistă, consecventă, și pasionată de întrajutorarea celor din jur. 

  În urma procesului meu educațional îndelungat., am început o nouă etapă de dezvoltare profesională în Istanbul, într-un centru pediatric. În această perioadă am învățat devotamentul, disciplina, și bucuria de a dărui.

  

Am atins un prim stadiu al apogeului, din punctul de vedere al ascensiunii în carieră, prin experiența dobândită la Centrul de Medicină Sportivă Acibadem, unul dintre foarte puținele centre acreditate FIFA din lume. 

 

În acest loc, am combinat de departe toate cunoștințele dobândite de-a lungul anilor de curs. În acest sens, am tratat unii dintre cei mai mari sportivi olimpici de renume internațional.  La sosirea în România, am stabilit colaborări cu Federația Română de Gimnastică, reprezentându-i ca ostepat și kinetoterapeut oficial pentru echipa de gimnastică națională la Campionatul Mondial din Belgia din 2013. Următorul pas a fost deschiderea propriei clinici de fizioterapie, kinetoterapie și recuperare medicală, Medicine Park by Tuncay Ozturk.

Portofoliu  de pacienți

-Federația Română de Gimnastică

-Mariana Mihut

-Victor Rebengiuc

-Lucian Sânmărtean

-Marius Șumudică

-Andreea Raducan

-Sandra Izbasa

-Catalin Munteanu

-Vasile Maftei

-Benjamin Adekunle Miron Adegbuyi

-Ciprian Deac

-Marian Dragulescu

-Larisa Iordache

-FC Dinamo Bucuarești

-Petrolul Ploiești

-CFR Cluj

-Școala de Fotbal Lucian Sânmărtean

-Clubul de Fotbal Partizan  (FC)

-FC Crvena Zvezda

-FC Baku

-FC Gabala

-PFC Lokomotiv Plovdiv

-PFC CSK Sofia

-Octavian Dobrota

-Ianna Novac

-Federația Turcă de Handbal

-Federația Turcă de Ciclism

-Beşiktaş FC

-Trabzonspor FC

-Eskişehirspor FC

-Sivasspor FC

-Bursaspor FC

-Kayserispor FC

-Çaykur Rizesor FC

-Tofaş S.C

-Banvit SC

-Botaş SC

-İpek Şenoğlu (jucător de tenis al Turciei)

-Marsel İlhan (jucător de tenis al Turciei)

-Hazal Sarıkaya (înotător)

-Federația Turcă de Fotbal

-Federația Turcă de Baschet

-Federația Turcă de  Volei

-Federația Turcă de Tenis

-PFC Levski Sofia

-FC Club Brugge

TUNCAY OZTURK

Am tratat jucători de fotbal, baschet, volei, handbal, tenis, wrestling, gimnaști, atleți, înnotători, sportivi olimpici cu diferite probleme de sănătate.  Una dintre cele mai frumoase amintiri, și implicit cu o notă semnificativă de satisfacție profesională, o am alături de Larisa Iordache. I-am tratat coloana de două ori pe zi, cu numai o lună înainte de începerea Campionatului Mondial.  Inițial, starea ei de sănătate nu îi permitea sub nicio formă să participe la campionat, dar după aproximativ lună de tratament, nu doar că a reușit sa intre în competiție, dar a și câștigat o medalie, clasându-se pe locul al III-lea.

 

Abordarea multidisciplinară asigură, cel puțin în domeniul medical, o rată impresionantă de succes. Abilitățile dobândite în parcursul meu de dezvoltare au cu siguranță un impact vizibil acum, când lucrez pe cont propriu, mai cu seamă în noua mea poziție, cea de manager medical, facilitând atât centrul de recuperare,fizioterapie, kinetoterapie și medicină sportivă, cât și conexiunea dintre pacienții români și spitalele de top din Turcia.

 

   Acum, ca ne cunoastem mult mai bine, va multumesc pentru rabdarea de a citi aceste randuri si abia astept sa va ofer sprijinul de care aveti nevoie. Bun venit pe site-ul meu!   

 

*Daca aveti nevoie de sprijinul meu in calitate de osteopat/kinetoterapeut sau pentru a intermedia tratamentul Dumneavoastra in spitale din tara mea, Turcia, va rog apasati Contacteaza-ma