Rezistența în fața durerii nu vă face mai puternici ci vă aprofundează durerea.
top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Rezistența în fața durerii nu vă face mai puternici ci vă aprofundează durerea.



Dragi prieteni, As dori să împărtășesc cu voi un gând cu privire la pacienții mei. Suntem mediteraneeni, iar una dintre caracteristicile acestor oameni este rezistența în fața durerilor. În ceea ce mă privește, această caracteristică îmi afectează munca. Poate vă întrebați cum?

Ne place să rezistam când avem dureri iar această încăpățânare de a rezista în fața durerii nu este deloc benefică pentru corpul nostru. Durerea nu este facută să îi rezistăm, ci este un semn care ar trebui să ne determine să aflăm care e problema și să o rezolvăm. În realitate, de cele mai multe ori noi acționăm împotriva acestei logici și încercăm să rezistăm în fața durerii.

Motivul pentru care reacționăm în acest fel poate fi că ne considerăm îndeajuns de puternici încât să rezistăm durerii, că ne simțim puternici când îi ținem piept, că nu îi dăm atât de multă importanta sau poate că nu știm cu adevărat ce înseamnă durerea. Ce este durerea?

Durerea reprezintă o asigurare pentru corp. Ea ajută creierul să constientizeze problema, să realizeze că ceva nu este in regula, iar ulterior să o vindece cu ajutorul unui tratament. În corpul nostru există o conexiune puternică între toate sistemele și organele. Astfel, când apare o problemă într-un anumit loc și tu nu o tratăm, aceasta va afecta o altă parte a corpului cauzând probleme mult mai complicate.

Sugestia mea este să luați în serios durerea în momentul în care aceasta apare. Consultați un specialist pentru a vedea care este problema cu care vă confruntați.

6 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page