Rolul nutriției în gestionarea durerilor
top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Rolul nutriției în gestionarea durerilor



Bun găsit prieteni,

Vreau să împărtășesc cu voi astăzi o informație importantă transmisă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Unul dintre cei mai importanți factor ai bolilor cronice este nutriția. Sistemul nervos central are nevoie de o nutriție specifică.

Lipsa de vitamine din corp poate afecta funcția sistemului nervos central, lipsa de vitamina B12 și acid folic poate provoca neuropatie iar lipsa de vitamina D poate provoca dureri musculo-scheletice. Lipsa de vitamina C poate provoca dureri osoase și dureri musculare. Strategiile de nutriție vă pot ajuta în tratarea durerilor.

De exemplu, dacă luați vitamine și aminoacizi la un nivel optim vă va ajuta foarte mult:

-reducerea consumului de poliamine poate reduce durerile cauzate de hipersensibilitate. -cireșele și ceaiul ameliorează durerea și inflamația. -omega-3 poate reduce durerile articulare, rigiditatea de dimineață, reduce nevoia de AINS la pacienții cu artrită reumatoidă. Putem folosi tratamentele nutriționiste ca tratamente complementare. În cazul durerilor cronice, dieta ar trebui să fie o parte la fel de importantă ca și exercițiile și calitatea somnului pentru pacienți. În aceste cazuri, nutriția poate fi reorganizată pentru a reduce durerile.

5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page