Care este cea mai bună perioadă din zi pentru a ne expune la soare?
top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Care este cea mai bună perioadă din zi pentru a ne expune la soare?



Bun găsit, dragi prieteni, Vreau să împărtășesc cu voi un aspect important despre vitamina D. În articolele mele anterioare, vă explicam importanța vitaminei D pentru organismul nostru. Dar întrebarea pe care ne-o punem cu toții este de ce chiar și în aceste zile însorite, mulți dintre noi încă suferă de lipsa vitaminei D în corp.

Am fost învățați și auzim peste tot să evităm expunerea la soare între orele 11:00 AM și 16:00 PM. Această informație este greșită și este motivul pentru care nu ne putem lua aportul suficient de vitamina D de la soare. Poate vă întrebați cum este posibil acest lucru? Permiteți-mi să vă explic. Există 3 tipuri de raze ultraviolete ale soarelui, UVA, UVB și UVC. Razele UVA și UVB sunt cele mai importante pentru noi. Razele UVA si UVB au un efect opus în corpul nostru. Când razele UVB intră în contact cu pielea noastră, se produce colecalciferol care este forma anterioară vitaminei D. Razele UVA distrug colecalciferolul.

Un lucru foarte important de știut este că atunci când soarele se află la mai mult de 50 ° de Pământ, stratul de ozon reflectă razele UVB și lasă să treacă doar razele UVA. Așadar, atunci când soarele se apropie de Pământ cu mai mult de 50 °, veți obține doar raze UVA care au efecte foarte nocive asupra organismului. Ca un rezumat, vă puteți expune corpul la soare aproximativ 20 de minute cu cremă de protecție solară, atunci când umbra corpului este mai mică decât corpul dvs. Nu uitați însă să vă protejați fața și ochii.

9 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page