GESTIONAREA DURERII DE SPATE LA DOMICILIU
top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

GESTIONAREA DURERII DE SPATE LA DOMICILIU


tuncay ozturk centru de recuperare fizioterapie kinetoterapie dureri de spatecay ozturk centru de recuperare fizioterapie kinetoterapie dureri de spate

Dacă v-ați trezit în dimineața asta și v-ați gândit: "Uf, durerile mele de spate", nu sunteți singur. Aproximativ unul din cinci români au raportat dureri de spate cel puțin o dată în luna precedentă.


Deci, ar trebui să te duci la doctor? Nu neapărat. Cele mai multe dureri de spate se rezolvă pe cont propriu, în aproximativ patru până la șase săptămâni, cu sau fără tratament medical. În multe cazuri, vă puteți gestiona durerile de spate acasă.


În primul rând, ar trebui să știți când este o idee proastă să vă ocupați singur de durerea din spate. Dacă aveți o durere de spate semnificativă însoțită de oricare dintre următoarele simptome, consultați un medic:


  • Cauzate de un prejudiciu

  • Atât de severă nu poți să te miști în timpul zilei sau să dormi noaptea

  • Continuă în jos piciorul și sub genunchi

  • Amorțeală la nivelul piciorului, piciorului, înghinual sau rectal

  • Însoțită de febră, greață, vărsături, dureri abdominale, slăbiciune sau transpirație

  • Pierderea vezicii urinare sau controlul intestinului

  • Istoricul osteoporozei sau cancerului

  • Pierderea in greutate inexplicabila

  • Istoricul administrării medicamentelor cu steroizi, medicamentele IV sau abuzul de substanțe

Fără niciunul dintre aceste simptome sau istorie, iată câteva opțiuni pentru a ușura durerea de spate pe cont propriu, fără intervenția unui medic.


Odihnă


În primul rând, trebuie să vă odihniți spatele. Aceasta nu înseamnă săptămâni de odihnă în pat, așa cum s-a crezut odată. Acesta este cel mai rău lucru pe care îl puteți face.


Jung sugerează să vă odihniți spatele timp de aproximativ 48 de ore după un accident sau după prima dată când observați o durere semnificativă. După aceasta, vă puteți mări lent nivelul de activitate. Se ridică și se mișcă de îndată ce spasmele și durerile ascuțite se diminuează pot ajuta la ușurarea durerii și a rigidității.


Gheață sau căldură


Aplicarea gheții sau căldurii direct în zona durerii de spate poate ajuta la scăderea umflăturilor și inflamației și vă va ușura disconfortul. Studiile au descoperit că căldura poate fi mai benefică decât gheața, dar amândouă s-au dovedit a atenua durerea din spate.


Sport


Deși nu s-a constatat că nu s-au dovedit a fi deosebit de eficiente în reducerea durerilor de spate, exercițiile fizice în general sunt importante pentru mulți oameni cu dureri de spate pentru a menține mobilitatea.


Dacă ați avut terapie fizică în trecut și știți ce să faceți, atunci începeți cu un program de exerciții blând.

Dacă nu sunteți sigur ce exerciții puteți făce, atunci discutați cu medicul dumneavoastră sau găsiți un terapeut fizic care să vă arate.


11 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page