TRATAMENTUL DURERILOR DE SPATE
top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

TRATAMENTUL DURERILOR DE SPATE

 


tuncay ozturk dureri de spate tratament

Recomandările generale sunt să vă măriți treptat activitatea fizică în limita toleranței, cât mai curând posibil. Pauza de odihnă nu este de obicei recomandată mai mult de o zi sau două. Este de asemenea descurajată întinderea sau activitățile care determină o presiune suplimentară pe spate.


A dormi cu o pernă între genunchi în timp ce stați pe o parte poate crește confortul. Unii medici recomandă să vă culcați pe spate cu o pernă sub genunchi.


Osteopatia, terapia manuală, fizioterapia și kinetoterapia au devenit cele mai acceptate metode pentru tratarea durerilor de spate. Avem deja 90% de succes în centrul nostru de reabilitare. Avem metode speciale care combină osteopatia, terapia manuală, fizioterapia și kinetoterapia.

 

Nu s-au descoperit exerciții specifice care să sporească durerea sau să crească capacitatea funcțională la persoanele cu dureri acute de spate. Exercițiile, cu toate acestea, pot fi utile pentru persoanele cu dureri cronice de spate pentru a le ajuta să revină la activitățile normale și de a lucra.


Medicamentele fără prescripție medicală pot asigura scutirea de durere. Dar nu trebuie să uitați, ideea nu este doar să scăpați durere, ci și găsirea problemei și tratarea problemei.

Unii oameni par să beneficieze după utilizarea gheții sau a căldurii. Aveți grijă: Nu utilizați un tampon de încălzire prea fierbinte și nu puneți gheață direct pe piele.


Majoritatea experților sunt de acord că odihna la pat, prelungită, este asociată cu o perioadă de recuperare mai lungă. Mai mult, persoanele care se odihnesc în pat sunt mai susceptibile de a dezvolta depresie, cheaguri de sânge în picioare și tonus muscular scăzut. Foarte puțini experți recomandă mai mult de 48 de ore de activitate scăzută sau odihnă în pat. Cu alte cuvinte, ridicați-vă și mișcați-vă în măsura în care puteți.

 

Tratamentul inițial al durerii la spate se bazează pe ipoteza că durerea la aproximativ 90% din oameni va dispărea singură în aproximativ o lună. Există multe opțiuni de tratament diferite. Unii dintre ele s-au dovedit a funcționa. Altele sunt de o eficiență mai discutabilă.

 

Dacă durerea de spate este asociată cu pierderea bruscă a controlului vezicii urinare sau intestinului, slăbiciune sau paralizie, este important să solicitați asistență medicală imediată.


237 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page