De ce recurgem la violență pentru a ne rezolva problemele?
top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

De ce recurgem la violență pentru a ne rezolva problemele?



Astăzi voi începe direct cu câteva întrebări: Oare putem avea liniște atâta timp cât în jurul nostru există violență? Credeți că se pot rezolva problemele care apar în orice familie, până la urmă, prin violență? Că putem iubi cu violență sau că putem menține dragostea într-o relație în care există violență? Nu? Și atunci, mă întreb…la ce folosește, de fapt, violența? Nu are nimic în comun cu sentimentele pozitive, cu rațiunea sau respectul față de partener/ă. De ce recurgem la violență pentru a ne rezolva problemele?

Putem ridica numeroase semne de întrebare pentru a găsi un răspuns logic, dar adevărul este că un astfel de răspuns nu există. Suntem oameni și avem sentimente. Datorită lor legăm prietenii, relații de dragoste și mai târziu, ne facem propria familie. Sentimentele ne fac să ne dorim pe cineva alături de noi, să vrem copii, să fim o familie reușită. Cu alte cuvinte, ceea ce simțim ne afectează propriile vieți și ne influențează modul în care alegem să trăim.

Așadar, dacă toate aceste sentimente fac parte din natura omului, de ce acceptăm în viața noastră violența care nu face altceva decât să distrugă tot ceea ce simțim și iubim? Distruge dragostea, distruge familia, caminul și ceea ce este mai important, distruge viitorul copiilor noștri. Cum mai putem fi noi un exemplu pozitiv pentru proprii copii? Cum poate un tată să-i vorbească parintește copilului sau despre dragoste și respect când acesta din urma vede urmele, fizice sau psihice, lăsate pe chipul mamei de violența tatălui? Ce așteptări putem avea în astfel de situații de la copii noștri? Și cum să mai sperăm că își vor întemeia într-o bună zi o familie bazată pe principii morale sănătoase, unde violența nu are ce căuta?

Femeia…Femeia este capabilă să ofere și să primească dragostea în viața ei. Este foarte puternică, si cu toate astea are nevoie mereu să se simtă iubită, protejată, respectată.

Barbații au nevoie de o femeie lângă ei, iar asta nu o poate schimba nimeni. Un bărbat nu înseamnă nimic dacă nu are alături o femeie care să îl iubească și să îi împărtășească sentimentele. Un bărbat nu poate să trăiască singur la nesfârșit.

Există un curs al vieții pe care nimeni nu îl poate schimba. Așa am fost creați, acestea sunt nevoile noastre în această viață. Și atunci, care este logica violenței? Nici una, pentru că nu există.

Exista însă, din pacate, mult prea multe acte de violență în lumea în care trăim. Nu contează că vorbim de familii bogate, sărace, bine realizate profesional sau aflate la început de drum – violența nu alege.

Ce anume îi determină pe bărbați să recurgă la violență, de fapt? Slăbiciunea! Fără îndoială este una dintre principalele cauze ale violenței. Bărbatul care recurge la violență în rezolvarea problemelor familiare este de fapt un om slab, fără caracter. El nu cunoaște altă cale de a discuta decât cea a violenței. Nu se teme să își folosească forța fizică pentru că nu-i pasă cât de mult îi va afecta acest lucru pe proprii copii. Nu se simte bărbat decât atunci când recurge la violență, altă cale el nu vede. Și din pacate, nici cel mai mic strop de violență nu poate fi ascuns de ochii copiilor, și în niciun caz nu poate fi prefăcut în dragoste și înțelegere.

Tuncay Öztürk, specialist fizioterapeut/osteopat

0727 464 464

tuncayozturkoffice@gmail.com


97 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page