TIPURI DE LEZIUNI LA NIVELUL SPATELUI
top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

TIPURI DE LEZIUNI LA NIVELUL SPATELUI



Două tipuri principale de leziuni ale spatelui includ:


Spondilolisteză: Aceasta este o alunecare a vertebrei care apare, în majoritatea cazurilor, la baza coloanei vertebrale. Spondiloliza este că vertebrale alunecă înapoi, înainte sau peste un os de mai jos.


Radiculopatia cervicală: Radiculopatia cervicală este afectarea sau perturbarea funcției nervoase care rezultă dacă una dintre rădăcinile nervoase din apropierea vertebrelor cervicale este comprimată. Deteriorarea rădăcinilor nervoase în zona cervicală poate provoca durere, slăbiciune și pierderea senzației la nivelul gâtului, brațelor sau umerilor etc.


Cauzele spondilolitezei

Există multe cauze ale spondilolitezei. O vertebră poate fi defectă din momentul în care o persoană se naște sau o vertebră poate fi ruptă de traume sau de o fractură de stres. În plus, vertebrele pot fi defalcate prin infecție sau boală.


Simptomele spondilolitezei


  • Simptomele spondilolitezei pot include;

  • Dureri de spate inferioare;

  • Strânsoarea musculară și rigiditatea;

  • Durere la nivelul feselor;

  • Durerea care radiază picioarele (datorită presiunii asupra rădăcinilor nervoase);

  • Slăbiciune musculară;


Tratamentele spondilolitezei


Spondilolisteza este tratată prin întărirea musculaturii abdominale și a spatelui prin terapia fizică. Pentru pacienții care continuă să aibă dureri și dizabilități severe în ciuda acestor tratamente, există opțiuni cum ar fi laminectomia decompresivă, o procedură în care canalul spinal este lărgit (pentru a asigura mai mult spațiu pentru nervi și pentru a stabiliza măduva spinării).


Cauzele radiculopatiei cervicale

În radiculopatia cervicală, pot apărea leziuni ca urmare a presiunii din materialul de pe un disc rupt, modificări degenerative ale oaselor sau alte leziuni care determină presiune asupra rădăcinilor nervoase. La persoanele în vârstă, modificările degenerative normale ale discurilor pot provoca presiuni asupra rădăcinilor nervoase. La tineri, radiculopatia cervicală tinde să fie rezultatul unui disc rupt. Acest material disc comprimă rădăcina nervoasă, provocând durere.


Simptomele radiculopatiei cervicale

Principalul simptom al radiculopatiei cervicale este durerea care se răspândește în braț, gât, piept și / sau umeri. O persoană cu radiculopatie poate prezenta slăbiciune musculară și / sau amorțeală sau furnicături la nivelul degetelor sau mâinilor. Alte simptome pot include lipsa de coordonare, în special în mâini.


Tratamentul cu radiculopatie cervicală

Terapia fizică, osteopatia, terapia manuală includ o tracțiune și mobilizare cervicală ușoară, exerciții și alte modalități de reducere a durerii.

Dacă există o comprimare semnificativă a nervului în măsura în care se produce slăbiciune motorie, chirurgia poate fi necesară pentru ameliorarea presiunii.


21 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page