top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

TERAPIA MANUALĂ AJUTĂ DUREREA LOMBARĂ


tuncay ozturk consultatii gratuite promotia verii fizioterapie kinetoterapie dureri de spate

Persoanele cu dureri de spate lombare pot vedea beneficii în urma terapiei manuale, cunoscută sub numele de terapie osteopatică, mai mult decât o fac în urma fizioterapiei.


Un nou studiu sugerează că osteopatia duce la ameliorarea durerii pe termen scurt și lung pentru acești pacienți. Osteopatul îți va mișca mușchii și articulațiile cu întindere, presiune blândă și rezistență.


Fizioterapia folosește undele sonore și electrotrafia pentru a crește căldura în țesut, ceea ce crește fluxul de sânge, scade inflamația și, în mod ideal, scade durerea.


Studiul realizat a inclus peste 450 de persoane care au fost împărțite în 2 grupuri:Grupe de osteopatie și fizioterapie.


Toți au primit șase sesiuni de tratament pe parcursul a 8 săptămâni. După 12 săptămâni, jumătate din grupul de osteopatie a raportat îmbunătățiri substanțiale. Aproape 70% din grupul de osteopatie au raportat o îmbunătățire semnificativă. În schimb, 44% dintre cei din grupul de fizioterapie au prezentat îmbunătățiri substanțiale. Peste jumătate a raportat o îmbunătățire moderată.


Cercetătorii scriu că aceste rezultate arată că fizioterapia nu a fost eficientă în ameliorarea durerilor de spate lombare, însă acest studiu arată că osteopatia este extrem de eficientă pentru ameliorarea durerii atunci când este folosită pentru a completa alte co-tratamente pentru dureri cronice de spate.


535 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page