SOMN BUN CU DURERI DE SPATE SCĂZUTE
top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

SOMN BUN CU DURERI DE SPATE SCĂZUTE



tuncay ozturk centru de recuperare fizioterapie kinetoterapie dureri de spatecentru de recuperare fizioterapie kinetoterapie dureri de spate

Dacă aveți dureri de spate, durerea nu se oprește când dormiți noaptea. Există un ciclu vicios de dureri de spate și probleme de somn care contribuie unul la celălalt. Poate fi dificil să dormiți bine dacă vă doare spatele. Și uneori spatele vă doare mai mult pentru că nu dormiți bine.


Sprijiniți-vă înapoi în timp ce dormiți


Te confrunți adesea cu dureri de spate? Dormi mai bine pe o saltea de hotel? Are salteaua dvs. semne de uzură? Consiliul pentru un somn bun vă recomandă să vă evaluați salteaua la fiecare 5 până la 7 ani. Este posibil să aveți nevoie de o schimbare, pentru confort și suport optim. Aproape 63% au raportat îmbunătățiri semnificative în durerile de spate scăzute, după trecerea la un nou sistem de somn.


Dacă bugetul vă permite să cumpărați o nouă saltea, nu vă fie teamă să încercați câteva opțiuni. Când vă aflați în magazin, scoateți încălțămintea, întindeți-vă în poziția preferată de dormit și petreceți câteva minute în odihnă. Asigurați-vă că salteaua vă sprijină suficient de bine pentru a vă menține coloana vertebrală în poziția pe care o aveți cu o bună poziție în picioare. O saltea fermă sau medie este de obicei cea mai bună.


Iată câteva alte lucruri pentru a încerca un somn mai bun:


  • Dacă cumpărarea unui pat nou nu este o opțiune acum, încercați să adăugați suporturi de placaj între saltea și baza sa. Sau ca o soluție temporară, să-ți miște cineva salteaua pe podea.

  • Pentru a vă ajuta să mențineți curba în spate în timp ce dormiți, încercați un prosop răsturnat, înfășurat în jurul taliei și legat în față.

  • Intrați și ieșiți din pat în siguranță

  • Când intrați și ieșiți din pat, nu vă smulgeți niciodată dintr-o poziție întinsă.

  • Pentru a intra în pat, stați pe marginea patului. Susțineți-vă cu mâinile, îndoiți genunchii și leșinați-vă de partea voastră.

  • Pentru a ieși din pat, rotiți-vă de partea dvs., îndoiți ambele genunchi și împingeți-vă cu mâinile, în timp ce legănați picioarele deasupra părții patului. Evitați să vă îndoiți înainte la talie, ceea ce vă poate afecta spatele.


Iată câteva sfaturi pentru un somn odihnitor:


  • Odihna poate ajuta, dar nu stați în pat mai mult de o zi sau două după un prejudiciu. Acest lucru poate face lucrurile mai rău.

  • Dacă durerea ta este rea și trebuie să te întinzi pentru a te simți confortabil, asigurați-vă că te ridici de fiecare dată atât de des și că te miști. Acest lucru poate ameliora rigiditatea și durerea, ceea ce vă va ajuta să dormiți mai bine noaptea.

  • Limitați consumul de cofeină și alcool, în special în seara, pentru a vă ajuta în calitatea somnului.

  • Nu manca prea mult inainte de culcare. Asigurați-vă că nu mâncați o masă mare înainte de a merge la culcare, care poate interfera cu somnul și poate provoca probleme digestive.

  • Încercați tehnici de relaxare, cum ar fi relaxarea musculară progresivă sau respirația profundă.

  • Dacă spatele vă doare mai rău noaptea - indiferent câte poziții încercați - spuneți-i medicului dumneavoastră. Ar putea fi un semn al unei probleme mai grave.

68 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page