SFATURI DE ZI CU ZI PENTRU DURERI CRONICE DE SPATE
top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

SFATURI DE ZI CU ZI PENTRU DURERI CRONICE DE SPATE


tuncay ozturk centru de recuperare fizioterapie kinetoterapie dureri de spate


Durerea de spate s-ar putea îmbunătăți, și asta în curând. Există numeroase tratamente care vă pot ajuta, de la terapia fizică la schimbări mici, dar strategice, în rutina zilnică. Chiar și respirația ta poate face diferența!


În primul rând, întrebați-vă medicul care ar putea fi cauza și cum să o tratați. Ar putea recomanda terapie fizică sau terapie ocupațională.


Apoi, adăugați aceste opt obiceiuri:


1. Folosiți-vă respirația. Când durerea intră, este ușor să vă tensionați. În schimb, încercați să respirați adânc. Poate doriți să îndreptați respirația care merge în zona care doare. Acest lucru vă va ajuta să vă relaxați. De asemenea, puteți încerca alte tehnici de gestionare a stresului, inclusiv meditația.


2. Restabiliți-vă zilele bune. Este minunat să te simți mai bine. Dar s-ar putea să te simți tentat să faci o mulțime de lucruri pentru a compensa vremurile în care n-ai fost în stare. Așa că întrebați-vă: "Sunt obiectivele mele realiste?" Liniștește-te. Este unul dintre secretele pentru a face lucrurile fără o reacție de durere.


3. Provocați-vă fizic. O luați prea ușor? Dacă credeți că nu puteți fi activ din cauza durerilor de spate, este ușor de înțeles, dar greșit. Activitatea ajută - atâta timp cât nu este prea grea, prea îndelungată sau prea multă. Adresați-vă medicului sau terapeutului fizic pentru a afla ce este mai bine pentru dvs.


4. Editați-vă. Aveți tendința să spuneți lucruri precum "nu pot să fac asta" sau vă simțiți descurajați de durerea din spate? Treziți-vă editorul interior și începeți să înlocuiți gândirea negativă cu o auto-vorbă pozitivă. Încurajarea poate începe din interiorul vostru.


5. Confesați-vă. Durerea vă poate izola. S-ar putea să vă alăturați unui grup de asistență, să faceți câteva sesiuni cu un consilier pentru a vă ajuta să vă gestionați emoțiile sau să vă deschideți cu prietenii și familia pentru ceea ce treceți.


6. Verificați medicamentele. Dacă luați medicamente pentru durerile de spate, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a vă clarifica asupra ce vă puteți aștepta de la ele, inclusiv efectele secundare și cât timp este în regulă să le luați.


7. Reduceți consumul de alcool dacă durerea din spate vă face greu să vă odihniți. Alcoolul vă poate ajuta să adormiți, dar va fi și mai greu să rămâneți adormit toată noaptea.


8. Fumezi? Lucrează pentru a înlătura obiceiul. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru sfaturi și asistență în acest sens. Fumatul poate fi legat de boala degenerativă a discului, o cauza principală a durerii de spate.


119 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page