MODALITATI DE AMELIORARE A DURERII DE SPATE
top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

MODALITATI DE AMELIORARE A DURERII DE SPATE


tuncay ozturk centru de recuperare fizioterapie kinetoterapie durere de spate


UN SOMN MAI BUN Când aveți dureri de spate, somnul poate fi îngreunat. Acesta poate fi un cerc vicios , deoarece atunci când nu dormiți suficient, durerea din spate se poate simți mai rău. O poziție nefavorabilă de somn, de asemenea, poate agrava durerile de spate. Puneți o pernă între genunchi pentru a menține coloana vertebrală într-o poziție neutră. Dacă trebuie să dormiți pe spate, glisați o pernă sub genunchi. Asigurați-vă că dormiți pe o saltea confortabilă și fermă.


POSTURA BUNĂ Bunica a avut dreptate! Lenevitul este rău pentru tine. Și postura incorectă poate face durerile de spate să se înrăutățească, mai ales dacă stați pentru perioade lungi de timp. Stați în poziție verticală, cu umerii relaxați si corpul sprijinit pe partea din spate a scaunului. Încercați să puneți o pernă sau un prosop rulat între spatele inferior și scaun. Păstrați-vă picioarele pe podea.


MEDICAȚIE DIN FARMACII

Există două tipuri de antiinflamatoare eliberate fără prescripție, care ajută frecvent durerile de spate: medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) si acetaminofen. Ambele au unele efecte secundare, iar unele persoane pot să nu fie în măsură să le ia. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua antiinflamatoare. Și nu vă așteptați ca un singur medicament să vă rezolve problema de durere. Studiile arată că veți avea nevoie, probabil, de mai mult de un tip de tratament.

MEDICAMENTE ANTIDEPRESIVE Chiar dacă nu sunteți deprimat, medicul poate prescrie medicamente antidepresive, ca parte a tratamentului pentru dureri de spate cronice. Nu este clar modul în care antidepresivele ajută la ameliorarea durerii cronice. Se crede că influența antidepresivelor asupra mesagerilor chimici, pot afecta semnalele de durere din organism.


FIZIOTERAPIE

Fizioterapeuții vă pot învăța cum să vă așezați, să stați în picioare și să vă mutați într-un mod care ține coloana vertebrală în aliniere corectă. Ei, de asemenea, vă pot învăța exerciții specializate, care să consolideze mușchii de bază care susțin spatele. Un nucleu puternic este una dintre cele mai bune moduri de a preveni mai multe dureri de spate în viitor. Studiile arată că, atunci când crește puterea, flexibilitatea și rezistența, scade durerea - dar este nevoie de timp.


NU FACEȚI PREA MULT REPAUS Medicii obișnuiau prescrie repaus la pat pentru dureri de spate. Dar acum știm că odihna este încă una dintre cele mai rele lucruri pe care le puteți face. Nu vă odihniți mai mult de o zi sau două. Este important să vă ridicați și să începeți încet, din nou, mișcarea. Sportul a fost dovedit a fi una dintre cele mai eficiente metode pentru a calma durerile de spate rapid. Încercați înot, mersul pe jos, sau yoga.

GHEAȚĂ ȘI CĂLDURĂ Aplicații regulate de gheață pe zonele dureroase pe spate pot ajuta la reducerea durerii și a inflamației. Încercați acest lucru de câteva ori pe zi, timp de până la 20 de minute de fiecare dată. Înfășurați pachetul de gheață într-un prosop subțire pentru a proteja pielea. După câteva zile, schimbați la căldură. Aplicați un tampon de încălzire sau un pachet cald pentru a ajuta la relaxarea mușchilor si a sângelui care curge în zona afectată. De asemenea , puteți încerca băi calde pentru a ajuta la relaxare. Pentru a evita arsurile și deteriorarea țesutului, nu dormiți pe un tampon de încălzire.



TERAPIE MANUALĂ Ușurează masajul într-adevăr durerile de spate după ce părăsești masa? Un studiu recent a constatat ca un masaj săptămânal pe o perioadă de 10 săptămâni îmbunătățește durerea și funcționarea pentru persoanele cu dureri de spate cronice. Beneficiile au durat aproximativ șase luni , dar s-au diminuat după un an. O altă abordare manuală este manipularea coloanei vertebrale. Efectuată de către un specialist autorizat, acest tratament poate ajuta la ameliorarea problemelor structurale ale coloanei vertebrale și la restabilirea mobilității pierdute.


TERAPIA CONVERSAȚIONALĂ

Poate părea ciudat să vezi un psiholog pentru dureri de spate. Dar studiile arată că terapia cognitivă comportamentală este foarte eficientă pe termen scurt și lung pentru a ajuta durerile de spate cronice. De exemplu, terapia conversațională poate viza modul în care oamenii cu dureri de spate se gândesc la activitatea fizică - și de ce ele o ocolesc - pentru a ajuta la schimbarea modului în care răspund la activitate. Oamenii care fac terapia conversațională au raportat scăderi semnificative ale durerii.



Biofeedback

Biofeedback folosește un aparat special, care vă ajută să vă antrenați creierul pentru a controla răspunsul la durere. Înveți să moderezi respirația, ritmul cardiac, fluxul de sânge, și tensiunea musculară. Unele studii au descoperit că este chiar mai benefic decât medicamentele pentru alinarea durerii de spate, reducând intensității durerii cu aproximativ 30%. Cea mai bună parte: nu are efecte secundare.


Injecțiile spinale

Un medic poate recomanda o injectie spinării pentru a ajuta la reducerea durerii. Există diferite tipuri de preparate injectabile pe care medicii specializați în ameliorarea durerii le pot utiliza. De exemplu, o injecție cu un corticosteroid poate ajuta la ameliorarea inflamației care provoacă durerea. În funcție de tipul de injectare, medicul dumneavoastră poate limita numărul dvs. de doze pe an , pentru a evita posibilele efecte secundare.


Chirurgie

În cazul în care o hernie este aproape de a pune presiune pe un nerv, chirurgul poate recomanda un disccectomie pentru a elimina unele materiale de disc. Sau laminectomie ar putea fi recomandată pentru a decomprima o zonă în care există o presiune asupra nervilor sau a măduvei spinarii. Fuziunea spinală se poate face pentru a ajuta la stabilizarea coloanei vertebrale. La fel ca toate intervențiile chirurgicale, acestea transportă riscuri și nu sunt întotdeauna de succes. Deci , acestea ar trebui să fie întotdeauna opțiuni de ultimă instanță.


537 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page