top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

FIXAREA COLOANEI PENTRU DURERILE DE SPATE


tuncay ozturk centru de recuperare fizioterapie kinetoterapie dureri de spatecentru de recuperare fizioterapie kinetoterapie dureri de spate

Aproximativ 80% dintre români suferă de dureri de spate la un moment dat. Este, de obicei, de scurtă durată, dar dacă aceste dureri rămân timp de săptămâni sau luni, vă puteți întreba dacă o intervenție chirurgicală ar ajuta.


Durerea de spate are multe cauze. Adesea este legată de unul sau mai multe discuri de cauciuc care în mod obișnuit amorțesc vertebrele din coloana vertebrală. Câteva lucruri pot merge prost. Discurile se pot rupe (medicul poate spune că a degenerat), astfel încât acestea nu mai pot oferi suportul adecvat și amortizarea.


Un disc care iese din loc este numit herniat. Acest lucru este de asemenea comun. Când se întâmplă, discul poate apăsa nervul dvs. sciatic. Acest lucru poate provoca durere care începe în partea inferioară a spatelui sau feselor și se răspândește până la picior.


Vestea bună este că problemele de disc ale majorității oamenilor se îmbunătățesc fără o operațiune. Terapia fizică poate face o mare diferență. Și o mică odihnă și răbdare ajută. Aproximativ 80% -85% dintre pacienții cu disc herniat se vor îmbunătăți în timp.


Cine are nevoie de chirurgie?


Majoritatea oamenilor nu. Dar dacă ați încercat alte opțiuni timp de 6-12 săptămâni, atunci ar fi bine să vă gândiți. Este posibil să aveți nevoie mai devreme dacă:


  • Durerea dvs. este severă.

  • Mușchii dvs. sunt atât de slabi încât aveți probleme în a vă deplasa.

  • Pierdeți controlul vezicii urinare, deoarece un disc apasă pe un nerv.

  • Medicul dvs. principal de îngrijire vă recomandă, probabil, teste de imagistică, cum ar fi radiografii, RMN sau scanări CT. Acestea îi vor oferi niște detalii mai clare asupra a ce vă provoacă durerea. De asemenea, pot să-l ajute să se asigure că nu se mai întâmplă nimic în corpul dvs. care necesită îngrijiri medicale.


Care sunt tipurile de chirurgie?


Disc herniat: Procedura se numește microdiscectomie. Chirurgul îndepărtează partea discului care împinge un nerv. Există două moduri de a face acest lucru. În metoda tradițională, medicul face o tăietură lungă și detașează mușchii de pe o parte a spatelui. Acest lucru îi oferă acces la acoperirea osoasă unde este nervul afectat. Apoi poate să taie orice fragment de disc care lovește acel nerv.


O opțiune mai nouă necesită o incizie mult mai mică. Medicul dvs. se poate referi la acesta ca fiind cel puțin invaziv. În loc să taie mușchiul, el folosește unelte speciale numite dilatatoare care l-au lăsat să ajungă la nervi. Principalul avantaj este că nu trebuie să detașați și să reasigurați mușchii din spate.


Discurile degenerate: Dacă aveți vârsta de 60 de ani sau mai mult și aveți o problemă la disc, există o șansă bună ca acesta să fie uzat. Este posibil să aveți, de asemenea, artrită în articulațiile din față ale coloanei vertebrale. Acest lucru poate determina restrângerea spațiilor deschise din coloana vertebrală (medicul dumneavoastră va numi această stenoză). Aplică presiune asupra nervilor care se află în aceste canale osoase. Soluția chirurgicală este de a elimina orificiile osoase și de a lărgi canalul. Chirurgul dvs. poate propune și distanțieri între vertebre sau siguranța unei secțiuni dintre ele pentru a vă ajuta să aveți o coloană vertebrală mai stabilă. Aceasta se numește fuziune spinală.


155 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page