Fibromialgia și sexul
top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Fibromialgia și sexul

Actualizată în: 28 feb. 2019


tuncay ozturk fibromialgie sex

Dacă aveți fibromialgie, vă puteți confrunta, de asemenea, cu provocări în viața sexuală. Ați putea să vă confruntați cu pierderea libidoului sau cu dificultăți în performanța sexuală. De asemenea, este posibil ca libidoul să fie sănătos, dar durerea musculară și rigiditatea fibromialgiei vă împiedică să vă bucurați de sex așa cum ați obișnuit.


Nu este neobișnuit ca persoanele cu boli cronice să se plângă că au probleme cu viața lor sexuală. Dar o viață sexuală sănătoasă este importantă din mai multe motive. Nu numai sexul întărește o relație intimă, dar activitatea sexuală crește endorfinele. Acestea sunt opioidele naturale ale organismului care ajută la scăderea durerii și la creșterea bunăstării. Vorbind deschis cu medicul dumneavoastră și urmând câteva sfaturi practice vă pot ajuta să rezolvați problemele asociate cu fibromialgia, durerea și sexul. Apoi, puteți începe să vă bucurați din nou de acest aspect al vieții voastre.


De asemenea, pentru unii pacienți, este necesar să se facă față simptomelor incomode de fibromialgie, incluzând durerea, oboseala, anxietatea și rigiditatea, destul de dificilă fără a se gândi la a fi activi fizic cu activitatea sexuală. Învățarea de a auto-gestiona aceste simptome cu medicamente, exerciții fizice și obiceiuri de stil de viață poate ajuta la stimularea vieții sexuale.


Cum pot face sex dacă simt dureri de la fibromialgie?


Unii pacienți cu fibromialgie renunță la aspirațiile romantice de frica altor leziuni și dureri. Cu toate acestea, intimitatea cu partenerul dvs. este încă posibilă. Cu dureri de fibromialgie și puncte de tender, trebuie să lucrați cu partenerul dvs. pentru a găsi cea mai confortabilă poziție în timpul actului sexual. De exemplu, dacă aveți fibromialgie cu dureri de spate scăzute, puteți constata că având partenerul dvs. pe partea de sus sau situată pe partea sa este cel mai confortabil pentru dvs. Sau, dacă sunteți o femeie care are fibromialgie și durere de șold, puteți folosi o pernă pentru a vă stabiliza corpul în timpul actului sexual.


Doar pentru că ați "făcut întotdeauna sex în acest fel", nu înseamnă că este singura cale. Trebuie să fii răbdător și să găsești cele mai bune poziții sexuale care îți permit să fii intim, fără a provoca dureri suplimentare. Rețineți că nu există doar o cale corectă de a fi intim cu partenerul dvs.


Este posibil ca o baie caldă înainte de sex să atenueze durerea cauzată de fibromialgie?


Sauna, inclusiv înmuierea într-o baie caldă, vă pot ajuta să ușurați durerea fibromialgiei și vă poate permite să vă bucurați de sex - sau orice exercițiu - fără dureri suplimentare. Căldura mărește fluxul sanguin către situs și scade rigiditatea, un simptom cheie al fibromialgiei. Aplicațiile termice umede regulate sau băile calde pot ajuta temporar să atenueze durerea musculară sau durerea punctului de atracție, să reducă spasmele musculare și să reducă inflamația.


Când utilizați sauna, asigurați-vă că nu este prea cald sau că vă puteți arde pielea. Puteți să vă îmbibați într-o baie caldă timp de cel puțin 15 minute înainte de sex sau altă activitate fizică pentru a beneficia pe deplin. De asemenea, puteți să vă îmbibați într-o baie caldă după actul sexual sau altă activitate fizică. Alte tipuri populare de căldură umedă includ un duș cald (stați pe un scaun, dacă este necesar), jacuzzi cald sau cada fierbinte, piscină încălzită și un tampon de încălzire umed.





539 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page