• Tuncay Ozturk

DURERILE DE SPATE: ADEVĂRURI VERSUS MITURI


tuncay ozturk dureri de spate mituri adevaruri


ADEVĂRUL DESPRE DUREREA DIN SPATE

Ar putea fi o lovitură ascuțită. Ar putea fi o durere plictisitoare. Mai devreme sau mai târziu, 8 din 10 dintre noi vor avea dureri de spate. Și miturile durerilor de spate sunt aproape la fel de comune.


MIT: ÎNTOTDEAUNA STAI DREPT


Așezarea prea dreaptă și continuă pentru perioade lungi poate creea, de asemenea, dureri de spate. Luați pauze de câteva ori pe zi: Înclinați-vă în scaun cu picioarele pe podea și curbați-vă ușor din spate. Chiar mai bine: Încercați să stați în picioare pentru o parte a zilei, poate chiar dacă sunteți la telefon sau citiți.


MIT: NU RIDICAȚI LUCRURI GRELE


Nu este neapărat cât de mult vă ridicați, ci modul în care o faceți. Du-te direct în fața obiectului. Aplecați-vă aproape de el, cu spatele drept și capul în sus. Stați, folosind picioarele pentru a împinge încărcătura și brațele pentru a ține-o aproape de mijloc. Nu vă răsuciți sau îndoiți corpul, vă puteți răni spatele. (Desigur, nu ar trebui să luați nimic care ar putea fi prea greu pentru dvs.)


MIT: ODIHNA ÎN PAT ESTE CEL MAI BUN TRATAMENT


Da, odihna poate ajuta la o leziune recentă care provoaca dureri de spate. Dar o zi sau două în pat poate de fapt să ne înrăutățească starea.


MIT: DUREREA ESTE CAUZATĂ DE RĂNIRE


Degenerarea discului, bolile, infecțiile și chiar și condițiile moștenite vă pot afecta spatele.


FAPT: MAI MULTE KILOGRAME, MAI MULTĂ DURERE


A rămâne în formă ajută la prevenirea durerii de spate. Așa cum ați putea ghici, kilogramele în plus vă vor pune stresul pe spate. Durerile de spate sunt cele mai frecvente în rândul celor care nu mai sunt în formă, în special războinicii de la sfârșitul săptămânii, care se împing cu greu după ce au stat toată săptămâna.


MIT: SLĂBICIUNEA ÎNSEAMNĂ DURERE


Oricine poate obține durere. Oamenii care sunt prea slabi, cum ar fi cei cu o tulburare de alimentație, cum ar fi anorexia, pot avea pierdere osoasă. Este mult mai probabil ca ele să aibă oasele rupte și vertebrele zdrobite.


MIT: SPORTUL NU ESTE BUN PENTRU DURERILE DE SPATE

Exercitiile regulate previn durerile de spate. Și medicii pot recomanda exerciții pentru persoanele care și-au rănit recent spatele. De obicei, vor începe cu mișcări blânde și vor crește treptat intensitatea. Odată ce durerea imediată dispare, un plan de exerciții îl poate împiedica să se întoarcă.


FAPT: ÎNGRIJIREA CHIROPRACTICĂ POATE AJUTA


Liniile directoare privind tratamentul de la Colegiul American de Medici și Societatea Americană de Durere recomandă ca pacienții și medicii să ia în considerare alte opțiuni cu beneficii dovedite pentru durerile de spate scăzute. Acestea includ manipularea coloanei vertebrale și terapia cu masaj.


FAPT: ACUPUNCTURA POATE UȘURA DUREREA


Aceleași organizații spun că acupunctura, yoga, relaxarea progresivă și terapia cognitiv-comportamentală pot ajuta atunci când nu obțineți scutire de la auto-îngrijirea standard.


MIT: SALTELE MAI FERME SUNT MAI BUNE


Într-un studiu spaniol, persoanele care suferă de dureri de spate generale care dorm pe o saltea medie de durată au rănit mai puțin și au putut să se miște mai bine decât cei care au dormit pe o saltea fermă. Dar o mărime nu se potrivește tuturor. Alegeți salteaua pe baza obiceiurilor de somn, precum și a cauzei durerii de spate.


#tuncayozturk #dureridespate #mituri

868 afișare0 comentariu