top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

DUREREA LOMBARĂ ESTE INEVITABILĂ, SPUN EXPERȚII


tuncay ozturk consultatii gratuite promotia verii fizioterapie kinetoterapie dureri de spate

O durere de spate este rareori un eveniment din viață. Durerile de spate lombare, de obicei, dispar în câteva zile sau, în cel mai rău caz, câteva săptămâni.

 

Deși mulți medici cred că toți pacienții cu dureri de spate lombare au nevoie de o radiografie, nu sunt de acord. La numai 1 din 2.500 de adulți va detecta o radiografie ceva ce nu a fost suspectat de examenul inițial. Mai mult, atunci când coloana vertebrală inferioară este expusă unei raze X, glandele reproducătoare sunt și ele expuse unor niveluri ridicate de radiații. Obținerea unei radiografii vertebrale este echivalentul unei radiografii toracice zilnice timp de câțiva ani.

 

Persoanele cu dureri de spate lombare ar trebui să aibă un examen fizic amănunțit, mai degrabă decât o radiografie.

 

Discurile herniate nu necesită intervenții chirurgicale. După vârsta de 60 de ani, 36% din populație are hernii de discuri, dar acele hernii de disc nu provoacă durere. Deși 60% dintre adulți caută tratamentul durerilor de spate, doar aproximativ 1% până la 2% din aceste cazuri sunt supuse unei intervenții chirurgicale și chiar poate fi vorba de o intervenție chirurgicală mai mare decât este cu adevărat necesară.

 

Poate fi necesară o terapie de manipulare a coloanei vertebrale pe termen scurt, deoarece poate ajuta la ameliorarea durerii. Mă opun unei practici comune de radiografie a coloanei vertebrale totale. Din nou, acest lucru nu este necesar și este o expunere inutilă la radiații.

 

Dacă vă întrebați dacă pot ajuta corsetele sau hainele de susținere, vă spun că cele mai bune studii sugerează că nu există niciun beneficiu, dar unii le consideră de ajutor. Dacă un pacient îmi spune că ceva funcționează, atunci îi spun pacientului să continue cu acel lucru.

 

În cele din urmă, cel mai bun mod de a trata persoanele cu dureri de spate lombare este de a asigura pacienții starea lor se va îmbunătăți în curând și de a urmări acest proces cu sfaturi despre strategiile de limitare a episoadelor suplimentare de dureri de spate.

 

Pacienții cu locuri de muncă la birou ar trebui îndemnați să se ridice și să se miște în fiecare oră. Oamenii ar trebui să ia în considerare și exerciții care extind și flexează spatele, pentru a întări mușchii. Dar cel mai bun sfat este să evitați activitățile care provoacă simptomele de durere.


382 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page