DUREREA DE SPATE PE TIMP DE NOAPTE
top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

DUREREA DE SPATE PE TIMP DE NOAPTE



tuncay ozturk  dureri de spate somn

Durerea de spate pe timp de noapte este un tip special de dureri de spate inferioare care ar putea indica o problemă serioasă cu coloana vertebrală.


În S.U.A., până la 80% din populație are o anumită formă de dureri de spate la un moment dat în viața lor. Este al doilea motiv cel mai frecvent pentru care oamenii își văd medicul. Dar, debilitante ca durerile de spate pot fi, cele mai multe cazuri de aceasta sunt de gestionat, iar persoanele care primesc terapie terapie fizica adesea vedea imbunatatire in termen de cateva saptamani.

Cu dureri de spate pe timp de noapte, cu toate acestea, oamenii nu pot obține odihna de care au nevoie pentru că nu pot scăpa de durerea lor.


Ce este durerea de spate pe timp de noapte?


Majoritatea persoanelor care suferă de dureri de spate sunt capabile să se adapteze modul în care dorm pentru a obține scutire de durerea pe care o resimt în timpul zilei. Dar, cu dureri de spate pe timp de noapte, durerea nu se oprește atunci când o persoană se culcă, indiferent de ajustările pe care le face. Pentru unii, durerea se înrăutățește de fapt. Și pentru alții, durerea nu începe chiar până nu se culcă.

 

O persoană poate trece printr-o zi practic fără durere. Dar apoi noaptea, el sau ea ar putea găsi aproape imposibil să-și facă un somn plin de noapte.

Ce cauzeaza durerea nocturna?

La fel ca în cazul durerii normale a spatelui, cauza durerii de spate pe timp de noapte nu este întotdeauna clară. Printre altele, durerile de spate pot fi cauzate de oricare din următoarele:

 

• Probleme cu modul în care se deplasează coloana vertebrală sau alte probleme mecanice, dintre care cea mai frecventă este degenerarea discului. Discurile sunt țesut între vertebre care funcționează ca un tip de amortizor; discurile se pot descompune odată cu vârsta.

• Accidente cum ar fi entorse sau fracturi sau leziuni mai grave cum ar fi căderea sau un accident auto.

• Boli și afecțiuni, cum ar fi scolioza, curbura coloanei vertebrale sau stenoza spinării, îngustarea coloanei vertebrale. Pietrele la rinichi, sarcina, endometrioza, anumite forme de cancer și diferite forme de artrită pot duce la dureri de spate.

 

Un număr mare de participanți la studiul britanic au suferit o degenerare a discurilor. Uneori cauza durerii de spate ar putea să nu fie determinată.


Durerea de noapte poate fi un semn de ceva grav?


Linii directoare pentru descoperirea problemelor grave de sănătate a coloanei vertebrale afișează o serie de "stegulețe roșii", printre care durerile de spate pe timp de noapte.

 

Durerea de spate poate fi un simptom al tumorilor spinale. Ar putea fi o tumoare primară, care provine din coloana vertebrală, sau ar putea fi o tumoare metastatică, care rezultă din cancerul care a început în altă parte a corpului și apoi sa răspândit în coloana vertebrală.

 

Nocturnal dureri de spate este, de asemenea, un simptom al infecției osoase spinale (osteomielita) și spondilita anchilozantă (AS), o afecțiune care poate provoca coloana vertebrală într-o poziție fixă, imobilă.

 

Alte "steaguri roșii" includ:

 

• Dureri de spate care se răspândesc în jos unul sau ambele picioare

• Slăbiciune, amorțeală sau furnicături la nivelul picioarelor

• Probleme noi cu control intestinal sau vezică

• Durerea sau pulsul în abdomen

• Febră

• Locuri calde la atingere

• Pierdere în greutate inexplicabilă

• Istoria cancerului

• Istoria sistemului imunitar suprimat

• Istoria traumei

 

Dacă unul sau mai multe dintre aceste simptome provoacă dureri de spate - mai ales dacă aveți o istorie de cancer - consultați-vă imediat medicul. De asemenea, este important să sunați la medic dacă durerea din spate este rezultatul unei leziuni recente.

 

Este important să rețineți că este rară faptul că durerea de spate din timpul nopții este cauzată de o tumoare, de o infecție sau de o spondilită anchilozantă.


135 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page