DEPRESIA DUBLEAZĂ SIMPTOMELE DURERII DE SPATE
top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

DEPRESIA DUBLEAZĂ SIMPTOMELE DURERII DE SPATE


tuncay ozturk centru de recuperare fizioterapie kinetoterapie dureri de spateay ozturk centru de recuperare fizioterapie kinetoterapie dureri de spate

Durerea de spate are de două ori mai multe șanse de a reveni atunci când o persoană este deprimată.


Aceasta este concluzia dintr-un studiu științific, conceput pentru a pune capăt unei controverse majore. Oamenii de știință s-au întrebat anterior dacă depresia afectează durerile de spate. Rezultatele furnizează dovezi conform cărora depresia este un factor de risc important și independent pentru durerea supărătoare. Cei cu dureri de spate și depresie folosesc de două ori mai mult zilele de concediu medical și suferă de două ori costurile de îngrijire a sănătății, ca și pe cele cu probleme separate.


Ambele condiții pot să alterneze, putând fi de asemenea și foarte frecvente. De fapt, doar 20% din populație nu a suferit niciun gât sau dureri de spate în ultimele șase luni. Deci, este important să încercați să faceți față acestor condiții înainte ca acestea să devină tulburătoare și să conducă la un ciclu vicios.


Există două moduri de bază în care oamenii se confruntă cu durere. Unul trebuie să fie pasiv: retragerea din activitate din cauza durerii sau a fricii de durere și dorința pentru o mai bună medicație pentru durere. Celălalt trebuie să fie activ: să se antreneze și să rămână ocupat.

Ne întrebam daca depresia îi face pe oameni să se descurce pasiv cand experimentează episoade de durere ușoară de pe care majoritatea dintre noi le supun periodic, la rândul lor, poate crește probabilitatea ca durerea să devină o problemă în viața cuiva.


Cercetătorii studiază acum modul în care oamenii cu depresie se descurcă diferit, față de ceilalți oameni.


17 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page