CUM AFECTEAZĂ FIBROMIALGIA SOMNUL?
top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

CUM AFECTEAZĂ FIBROMIALGIA SOMNUL?

Actualizată în: 28 feb. 2019


tuncay ozturk fibromialgia somn

Majoritatea persoanelor cu fibromialgie au probleme cu somnul. Este posibil să puteți adormi, dar somnul dvs. este ușor deranjat. Când vă treziți dimineața, vă simțiți epuizat și nu suficient de odihniți.

Destul de tipul potrivit de somn poate ajuta la ușurarea durerii și a oboselii fibromialgiei. Problema este că asta e printre cele mai grele lucruri de făcut.


O explicație pentru tulburarea de somn este că, din cauza fibromialgiei, ordinea normală a undelor cerebrale este afectată. Somnul profund este perturbat de undele cerebrale care semnalează starea de veghe, astfel încât nu vă ajută să dormiți bine.


Multe persoane cu fibromialgie au o altă tulburare de somn. Pentru mai mult de jumatate dintre ei, este sindromul picioarelor nelinistite (RLS). Ambele condiții vă pot face mai somnolenți în timpul zilei. Tratarea RLS poate ajuta.


Ascultarea muzicii înainte de culcare poate spori somnul. Duceți-vă la culcare în același timp și ridicați-vă în același timp în fiecare zi, inclusiv weekend-uri.

Păstrați camera întunecată, liniștită și rece. Bucurați-vă de o saltea confortabilă. Îndepărtați-vă de stimulatoare cum ar fi cafeaua și ceaiul, precum și alcoolul seara.

Evitați activitățile de seară care vă mențin creierul funcțional până la culcare, precum vizionarea televiziunii la ore târzii.



310 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page