• Tuncay Ozturk

CÂND TREBUIE SĂ NE APELĂM DOCTORUL PENTRU DURERILE DE SPATE?Durerile de spate sunt, ei bine, dureri. Pentru 80% dintre adulții care le trăiesc la un moment dat în viața lor, tratamentul rapid este reprezentat adesea de medicamentele de reducere a durerii, un pachet de gheață și odihnă.Dar, în timp ce cele mai multe dintre durerile de spate dispar, există vremuri când nu o idee bună să așteptați pur și simplu să treacă. Dacă durerea dumneavoastră se încadrează în oricare dintre categoriile de mai jos, stabilți o întâlnire cu medicul dumneavoastră:

  • Prejudiciu sau accident: Leziunile sportive, accidentele auto sau căderile care declanșează durerile de spate necesită asistență medicală imediată. Chiar dacă incidentul pare minor, ar fi putut provoca o problemă mai mare ca o fractură sau un disc herniat. Lăsați-vă medicul să vă examineze pentru a exclude eventualele efecte secundare.


  • Durere cronică severă: dacă durerea de spate durează mai mult de 3 luni, este ceea ce doctorii numesc cronică. Stabiliți o întâlnire, astfel încât medicul dumneavoastră să poată verifica rănile sau bolile care ar putea fi de vină.


  • Dureri radiculare: Tulburările și entorsele la spate, sciatica și un disc herniat pot provoca durerile de spate să "radieze" - a se deplasa în alte părți ale corpului. Dacă provoacă dureri, amorțeală sau furnicături la nivelul fundului, la nivelul organelor genitale, picioarelor, brațelor sau mâinilor, consultați-vă medicul. El va fi capabil să afle de ce și să vă dea ceva pentru a vă ușura simptomele.


  • Domeniul limitat de mișcare: Aveți probleme în a vă apleca pentru a vă lega încălțămintea sau a vă așeza? Durerea de spate, plus o gamă limitată de mișcare, ar putea fi un semn al unei afecțiuni cronice, cum ar fi osteoartrita.


  • Febră: Când aveți o temperatură ridicată și o durere de spate, luați-o în serios. Ar putea fi semnul unei infecții spinale, care necesită o îngrijire medicală urgentă.


  • Pierderea controlului intestinului vezical: Dacă aveți dureri de spate și brusc nu vă puteți controla vezica urinară sau intestinul, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră. Acesta ar putea fi un semn al mai multor lucruri, cum ar fi tumorile spinale sau sindromul cauda equina, o afecțiune rară dar gravă, cauzată de o compresie severă a rădăcinilor nervoase din coloana vertebrală. Ar putea de asemenea să semnaleze stenoza spinării lombare, care cauzează compresia nervilor în partea inferioară a spatelui.


  • Pierderea inexplicabilă în greutate: dacă vă doare spatele și pierdeți greutate - 10 kg sau mai mult - dar nu știți de ce, consultați imediat medicul. Acesta ar putea fi un semn al unei probleme medicale mai grave.

#tuncayozturk #centruderecuperare #fizioterapie #kinetoterapie #dureridespate

21 afișare0 comentariu
© Copyright™