ASPECTELE EMOȚIONALE ALE DURERII DE SPATE
top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

ASPECTELE EMOȚIONALE ALE DURERII DE SPATE


tuncay ozturk centru de recuperare fizioterapie kinetoterapie dureri de spate

Puteți urma o dietă sănătoasă și să urmați fiecare recomandare a medicului - dar indiferent de cât de sănătos sau bine condiționat corpul dvs. poate fi, într-un anumit moment, spatele dvs. este aproape destinat să vă provoace probleme.


Pentru majoritatea oamenilor, durerea din spate este doar o mică supărare care apare din când în când, devine chinuitoare pentru câteva zile, apoi dispare. Pentru ceilalți, nu există nici o pauză în durere.

Când durerea devine cronică, aceasta depășește cu mult senzația fizică. Vă poate afecta și emoțiile. Durerea de spate poate deveni o gaură neagră pentru toate loviturile vieții. Totul este cauzat de durerile de spate.


Modul în care vă descurcați cu durerea de spate și dacă primiți tratamentul potrivit pentru impactul fizic și emoțional al acesteia va determina dacă vă controlați durerea sau ea vă controlează.


Conexiunea Durere-Emoție


Durerea de spate poate fi mai mult decât fizică. Poate avea un efect profund asupra stării dvs. de spirit, și aproape orice altă parte a vieții voastre. Durerea cronică este ceva care interferează cu fiecare aspect al vieții cotidiene. Nu vă puteți concentra - nu vă puteți aminti lucrurile. Ea vă afectează atât apetitul, cât și somnul.


Persoanele care se confruntă cu dureri constante își pot face griji că nu vor putea să muncească sau să-și desfășoare activitățile zilnice. Cu tot acest stres, oamenii devin deprimați, anxioși și iritabili.

Durerea este mai mult decât senzații neplăcute care călătoresc prin sistemul vostru nervos. De asemenea, implică percepția, sentimentele și gândurile voastre. Cu cât credeți că durerea dvs. va fi mai rea, cu atât mai rău se va simți.


Efectul fizic și emoțional de a trăi în dureri constante determină aproape o treime din persoanele cu dureri cronice să devină depresive clinic. Aproximativ 75% dintre persoanele care sunt tratate pentru depresie raportează simptome fizice, inclusiv durere. Dacă durerea poate duce la suferință emoțională, inversul este, de asemenea, adevărat. Cu cât aveți mai multe probleme cu stresul, cu atât este mai probabil să aveți durere. Într-un mic studiu, pacienții care sufereau de dureri cronice (nu în partea inferioară a spatelui), aveau de trei ori mai multe șanse de a dezvolta dureri de spate scăzute decât cei care aveau abilități mai bune de a face față.


Stresul și durerea se pot transforma într-un ciclu inevitabil. Simțiți durere, deci sunteți stresat și anxios. Stresul poate provoca tensionarea mușchilor, ceea ce crește și mai mult durerea.


TRATAREA DURERII FIZICE ȘI EMOȚIONALE


Luarea de medicamente sau intervenția chirurgicală se poate adresa cauzei fizice a durerii, dar dacă sunteți anxios sau deprimat, nu vă va rezolva întreaga problemă. Trebuie să tratați problema structurală și problema psihologică, ambele trebuind să fie abordate în același timp.


Pentru persoanele cu dureri ușoare până la moderate, un program de exerciții supravegheat poate fi suficient pentru tratarea simptomelor fizice și psihologice. De multe ori, atunci când persoana face sport sub supraveghere, depresia lor dispare, anxietatea lor se poate îmbunătăți. Scopul acestor programe este de a vă întări mușchii spatelui și zonele care susțin spatele dvs și vă învață cum să faceți activitățile de zi cu zi.


Tehnicile de relaxare cum ar fi respirația profundă și relaxarea musculară progresivă vă pot învăța cum să ușurați tensiunea musculară care contribuie la durerile de spate scăzute. Medicul dvs. vă poate prescrie medicamente pentru ameliorarea durerii, pentru a vă ajuta să dormiți sau pentru a ușura depresia și anxietatea.


Este important să păstrați nu numai corpul dvs., ci și mintea activă. Știm că distragerea este foarte importantă. Dacă nu e nimic altceva decât dumneavoastră, durerea și cei patru pereți, durerea poate să pară destul de mare. Păstrați-vă mintea ocupată. Luați masa împreună cu prietenii, mergeți la filme sau la un spectacol sau faceți o plimbare în aer liber pentru a vă menține mintea de pe urma durerii.


43 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page