top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Ce vă cauzează durerile de spate?Probabil că în aceste rânduri se vor regasi mulți dintre cititori, pentru că voi vorbi despre o problema pe cât de supărătoare, pe atat de frecvent intâlnită: durerea de spate.

Durerile de spate pot fi motivele unor probleme de sănătate care afectează articulațiile, ligamentele, musculatura, ele fiind cauzate în general de leziunea unui mușchi sau ligament, provocate de o întindere necorespunzătoare, de statul mult pe scaun, de o postură inadecvată, ridicarea greutăților, supraponderabilitatea, sarcina, inactivitatea, stresul, chiar si fumatul.

Aceste dureri pot fi insoțite chiar și de o amorțeală, resimțită la nivelul picioarelor. Acestea pot apărea dintr-o data, sau chiar treptat, fiind urma unei afecțiuni ce trebuie evaluată deîndată.

Daca vă confruntați cu aceste dureri trebuie sa luați inițiativă încă de la început și să nu vă impuneți să rezistați durerii, deoarece poate deveni o problemă mult mai serioasă și va fi mult mai dificil de tratat.

Din păcate e o problemă la nivel mondial, aceste afecțiuni pot cauza chiar și imposibilitatea de a munci și de a vă putea menține rutina de zi cu zi.

De cele mai multe ori amânăm să mergem spre evaluarea problemei de către un specialist din cauza vieții ocupate pe care o avem, din cauza stresului cauzat de diferite probleme, din cauză că mulți dintre noi suntem preocupați mai mult de datoriile noastre de zi cu zi și nu ne punem pe primul loc in viața noastră, aștepând ca durerile sa treacă pur și simplu de la sine.

Aceste afecțiuni trebuiesc tratate încă de la primele simptome, deoarece sunt de părere că toți merităm să avem

o viață sănătoasă și vă sfătuiesc să nu tratați cu indiferență aceste dureri chiar dacă uneori avem impresia că vor trece de la sine sau că sunt destul de suportabile deoarece e total greșit.

Pacienții care au fost tratați pentru acest tip de durere au constatat, dupa multe ședințe de terapie, că suferinta a disparut, reluând activitățile normale ale vieții lor.

41 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page