Ce vă cauzează durerile de genunchi?
top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Ce vă cauzează durerile de genunchi?



Bun gasit, dragi prieteni,

Vreau sa va impartasesc un caz pe care l-am intalnit astazi la cabinetul meu.

O stimata doamna a venit la mine pentru a gasi cauza durerii pe care o avea la genunchi. Cand mi-a aratat toate documentele pe care le detinea privind genunchiul, totul parea sa fie in conditii normale. Totusi, aceasta doamna uneori simte durerea in zona genunchiului stang, alteori o localizeaza in zona genunchiului drept, nefiind constanta la ambele picioare.

De multe ori, in corpul nostru durerea pe care o simtim intr-un anumit loc poate fi provocata de alta parte a corpului. In general, cand avem aceste dureri la genunchi, trebuie sa verificam si partea lombara, inclusiv muschii coapsei.

In situatia noastra, aceasta este problema pe care o are pacienta. Atunci cand am verificat zona lombara, am descoperit ca are probleme la nivelul discurilor si la muschii coapsei. Contractiile muschilor coapsei provoaca durere, durere ce pleaca pe picior si ajunge pana la nivelul talpii. Faptul ca durerea alterneaza de la un genunchi la altul subliniaza ca totul depinde de contractiile muschilor. Astfel, atunci cand muschii coapsei pe partea stanga sunt mai iritati, durerea se resimte la genunchiul stang, la fel si in cazul muschilor coapsei pe partea dreapta, durerea se resimte la genunchiul drept.

Cel mai bun tratament in aceste situatii este sa eliberam contractiile muschilor coapselor si sa tratam de asemenea si zona lombara.

21 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page