E necesară o intervenție chirurgicală în urma ruperii ligamentului încrucișat anterior?
top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

E necesară o intervenție chirurgicală în urma ruperii ligamentului încrucișat anterior?



Bun găsit, prieteni,

Vreau să vorbim astăzi despre ruptura ligamentului încrucișat anterior.

Ruptura ligamentului încrucișat anterior este una dintre cele mai comune leziuni în rândul sportivilor și este destul de rar întâlnită în rândul oamenilor care nu fac sport.

Pentru că primesc foarte multe întrebări cu privire la această problemă, vreau să răspund la unele dintre acestea.

Majoritatea oamenilor mă întreabă dacă e necesară o intervenție chirurgicală în urma ruperii ligamentului încrucișat anterior sau dacă își va reveni de la sine. Răspunsul meu este că e necesară o intervenție chirurgicală, deoarece ligamentul încrucișat anterior nu se vindecă de la sine după ce a fost rupt.

O altă întrebare frecventă este dacă se poate trăi fără intervenție chirugicală de reconstrucție a ligamentului încrucișat anterior. Această întrebare are un răspuns diferit de la caz la caz. Dacă vorbim despre un sportiv de performanță, voi împărtăși cu voi rezultatul unui studiu efectuat pe un grup de pacienți care sufereau de ruptură de ligament încrucișat anterior. Din 100 de jucători de fotbal accidentați (55 bărbați, 45 femei) numai 72 au reveni la sport după accidentare. După 7 ani, doar 36% dintre ei încă mai jucau fotbal.

Sportivii mai înaintați în vârstă și în special femeile sportive au șanse mai mici să-și continue cariera sportivă. 12 dintre cei care și-au continuat cariera sportivă, au suferit mai târziu o intervenție chirurgicală pentru reconstrucția ligamentului încrucișat anterior (9 la celălalt picior / 3 la același picior). Rezultatul acestui studiu arată că sportivii tineri și bărbații au mai multe șanse de a-și continua cariera după leziunea ligamentului încrucișat anterior.

7 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page