Stenoza spinală lombară imită adesea simptomele unei insuficiențe vasculare
top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Stenoza spinală lombară imită adesea simptomele unei insuficiențe vasculare



Bun găsit, dragi prieteni, Am observat că mulți dintre pacienții care vin la cabinetul meu au fost diagnosticați cu stenoză spinală lombară. Doresc să vă explic ce este mai exact stenoza spinală lombară.

În stenoza spinală lombară, rădăcinile nervilor spinali din partea inferioară a spatelui devin comprimați și acest lucru poate produce simptome de furnicături, slăbiciune sau amorțeală care radiază din zona lombară spre fese și picioare, mai ales când facem mișcare. Stenoza spinală lombară imită adesea simptomele unei insuficiențe vasculare. Ambele condiții pot provoca claudicație, ceea ce înseamnă dureri de picior atunci când se merge pe jos. Dacă analizele de sânge indică un fluxul normal de sange, si există o confirmare de stenoză spinală în urma unor investigații specifice, simptomele sunt apoi numite claudicație neurogenă.

În descrierea clasică, persoanele cu stenoză spinală vor descrie un debut cu dureri de picioare, sau slăbiciune în timpul mersului pe jos, dar cu ameliorarea simptomelor atunci când stau jos. Mulți vor descrie, de asemenea toleranță crescută la mersul pe jos, atunci când se apleacă înainte, cum ar fi de exemplu mersul pe jos în timp se apleacă în față pe un coș de cumpărături.

Stenoza spinală lombară este cel mai des întâlnită la nivelele L4-L5 și L3-L4, dar se poate declanșa la orice nivel al coloanei vertebrale.

298 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page