Depresia poate cauza dureri de spate?
top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

Depresia poate cauza dureri de spate?



Bun găsit, dragi prieteni, Vreau să împărtășesc cu voi rezultatul unei cercetări interesante. M-am confruntat și în cabinetul meu cu următoarea situație. Am văzut că mulți dintre pacienții care vin la mine cu dureri de spate, suferă și de depresie. Dar există o întrebare aici.

Care problemă a apărut prima? În acest exemplu, avem două probleme de discutat, depresia și durerile cronice de spate.

Așadar, care a început mai întâi? De ce această întrebare este importantă? Dacă nu vom trata sursa problemei, pacientul se va relaxa doar pentru o scurtă perioadă de timp, și simptomele vor apărea din nou după un timp. Oare depresia este cauza tuturor acestor probleme musculare și de coloană?

Cercetarea de care vă vorbeam ne împinge să credem acest lucru. În anul 2004, Universitatea din Alberta a efectuat un studiu prin care s-a demonstrat că depresia este un factor de risc pentru debutul durerilor severe de gât și de spate.

Cercetatorii au făcut acest studiu pe un esantion aleatoriu de aproximativ 800 de adulți care nu sufereau de dureri de gât sau de spate, și au constatat că persoanele care suferă de depresie au de 4 ori mai multe șanse de a dezvolta dureri intense de gât și de spate decât cei care nu sunt deprimați. Pacienții cu dureri de spate pot deveni depresivi din cauza durerilor de spate, iar pacienții care suferă de depresie pot avea dureri de spate din cauza depresiei. În acest caz, este foarte important ca pacienții să fie sinceri.

Din păcate, mulți nu recunosc semnele si simptomele unei depresii, dar trebuie să fim conștienți că depresia face parte din viața noastră în această lume atât de agitată și stresată.

558 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page