De ce nu ne luăm aportul suficient de vitamina D, deși stăm suficient la soare?
top of page
  • Poza scriitoruluiTuncay Ozturk

De ce nu ne luăm aportul suficient de vitamina D, deși stăm suficient la soare?



Bun găsit, dragi prieteni; În articolul meu anterior, încercam să vă explic cât mai simplu posibil despre perioada de expunere la soare, lucru important pentru producerea de vitamina D în organism. Mulți dintre noi suferă de lipsa vitaminei D în corp și nici măcar nu-și dau seama că au această problemă și că aceasta este o problemă a acestui secol, și este baza multor alte probleme de sănătate. Așa cum explicam într-o postare precedentă, razele UVB produc vitamina D în corp iar razele UVA au un efect contrar asupra organismului. Putem obține doar raze UVB atunci când soarele se află la mai puțin de 50 ° față de Pământ, iar atunci când soarele se află la mai mult de 50 °față de Pământ, stratul de ozon reflectă razele UVB și pe Pământ ajung doar razele UVA.

Ce efecte au razele UVA asupra corpul nostru?

Razele UVA stimulează melanina în piele și astfel pielea noastră se bronzează, dar în același timp provoacă îmbătrânirea pielii. Bronzul însă previne producerea de vitamina D și din acest motiv nu se obține o cantitate suficientă de vitamina D din razele UVB. Expunerea la soare în exces poate provoca cancer de piele deoarece razele UVA distrug colecalciferolul care este forma anterioară a vitaminei D din piele.

Foarte multe lucruri diferite ne sunt transmise zi de zi și ne confuzează și mai tare. Auzim peste tot afirmații precum "Soarele provoacă îmbătrânirea pielii! ", "Soarele cauzează cancer de piele! ", "Este periculos să stai la soare! "și "Ai nevoie de soare pentru pielea ta "etc, afirmații adevărate, dar ce lipsește din aceste concluzii?; În ce interval al zilei și câte minute avem nevoie să stăm la soare? Sper că obținem aceste răspunsuri.

8 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page